Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
22 februarie 2019, 10:30 views 15925
Primele autobuze noi, văzute deja pe străzile Chișinăului
22 februarie 2019, 10:30 views 15925

Primele autobuze noi, văzute deja pe străzile Chișinăului

Primăria municipiului Chişinău informează că încă de ieri, 21 februarie, au fost puse pe rute primele 13 autobuze noi, marca „ISUZU", achiziționate recent de Î.M. „Parcul Urban de Autobuze" (PUA).

Astfel, 7 unități de transport au fost distribuite pe ruta nr. 5, iar alte 6 autobuze, respectiv, pe linia nr. 19. Mai mult, tot ieri, pasagerii de pe ruta nr. 19 au beneficiat de călătorii gratuite, deoarece de vineri va fi redeschisă linia de autobuz enunțată. Și primarul general interimar a făcut o scurtă călătorie cu unul din noile autobuze, de pe ruta nr. 5. Ruslan Codreanu s-a arătat impresionat de confortul deplasării cu noile unități de transport. Autobuzele sînt silențioase, ușor manevrabile, au podea joasă, rampe de acces și spațiu pentru fotoliu rulant, instalații cu aer condiționat, echipament de informare audio și video, se arată în comunicatul emis presei.

Administrația PUA anunță că alte 12 vehicule urmează a fi distribuite pe rute începînd cu ziua de vineri, 22 februarie. Unitățile de transport vor fi puse pe liniile nr. 26 și nr. 9.

Vehiculele achiziționate nu demult de municipalitate au costat 78 milioane de lei, iar surse în acest scop au fost prevăzute în bugetul municipal pentru anul 2019.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , autobuz

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1850
Populația:
17757 locuitori
Logo

Anenii Noi este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Anenii Noi. Amplasat în valea rîului Bîc, un afluent al Nistrului, oraşul Anenii Noi este situat la o distanţă de  36 km sud-est de  Chișinău. Conform datelor recensămîntului din 2004, populaţia oraşului Anenii Noi constituie 8358 locuitori.
Localitatea Anenii Noi a fost atestată documentar la 27 iunie 1731, cu denumirea Paşcani pe Bîc.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.