Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 februarie 2019, 13:00 views 14823
Autobuzele ISUZU au ajuns la Chișinău
17 februarie 2019, 13:00 views 14823

Autobuzele ISUZU au ajuns la Chișinău

Autobuzele ISUZU au ajuns la Chișinău. 25 dintre cele 31 de autobuze procurate de Primăria Chișinău au fost văzute în Piața Marii Adunări Naționale.

„Am făcut tot posibilul ca chișinăuienii să aibă transport de calitate", a scris pe pagina sa de Facebook, primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu.

Autobuzele au costat circa 80 de milioane de lei.

Menționăm că firma care a câştigat licitaţia este un ofshore care are fondatori de origine turcă, dar e înregistrată în regiunea separatistă Ciprul de Nord, mai exact într-o zonă economică liberă din portul Famagusta.

Compania câștigătoare este Unipay Danismanlik Yazilim Teknolojileri Ltd care are doi asociaţi – Kazim Erarslan (cota de 99%) şi Mehmet Gultekin (1%), iar domeniul de activitate nu este transportul public sau producerea de autobuze, ci produse software şi programare, după cum e precizat şi în documentele anexate la ofertă, scrie mold-street.com.

La licitație a participat și compania S.C. BMC TRUCK&BUS S.A. din România, care a oferit cel mai mic preț, însă nu a devenit câștigătoare. Reprezentanții companiei române au venit cu o reacție ulterior și susțin că au respectat toate criteriile, iar motivele invocate de Înteprinderea Municipală „Parcul Urban de Autobuze" sunt nefondate.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

Chisinau , autobuz

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
1980 locuitori

Lunga este un sat şi comună din raionul Floreşti. Lunga este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, satul se află la distanța de 8 km de orașul Florești și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1980 de oameni. Satul Lunga a fost întemeiat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.