Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 ianuarie 2019, 16:25 views 16518
Cum va circula noua rută de troleibuz 35 (Doc)
21 ianuarie 2019, 16:25 views 16518

Cum va circula noua rută de troleibuz 35 (Doc)

Primăria municipiului Chişinău informează ca la începutul lunii februarie a.c. va fi lansată o nouă rută de troleibuz spre orașul Durlești, pentru a rezolva problema asigurării cu transport a călătorilor din localitatea suburbană.

Linia circulară nr. 35, cu denumirea: or. Durlești – str. București va fi dotată cu unități de propulsie autonomă. Lungimea totală a liniei este de 18, 4 km și timpul de rotație de 80 min. Pe rută vor activa 5 unități noi, iar intervalul de circulație al troleibuzelor va fi de 16-17 min. Linia nr. 35 va asigura legătura între zona centrală a capitalei și orașul Durlești. Unitățile de transport, cu propulsie autonomă, sînt asamblate și urmează a fi supuse rodajului pe noul itinerar.

Argumentarea rutei: - deservirea călătorilor din or. Durlești, străzile: Dimo, Cartușa, Alexandru cel Bun, Ștefan Vodă, str. Spicului și str. Ialoveni, precum și legătura cu sectoarele Buiucani – str. Creangă, Piața „Negustorii" și Centru: str. București, str. V. Alecsandri și șos. Hîncești; transportarea călătorilor de pe liniile de microbuz nr. 101 și 124, precum și de pe ruta de autobuz nr. 11, avînd în vedere diminuarea numărului de de unități la rutele în cauză.

Ruta de troleibuz nr. 35 va avea următorul itinerar:

Tur: în raza or. Durlești: str. T. Vladimirescu, în raza urbei: str. Vasile Lupu – str. Constituției – str. Ion Creangă – str. V. Belinski – str. Vasile Lupu– str. C. Stere – str. A Șciusev – str. București;

Retur: în raza urbei: str. București – str. Vasile Alecsandri – șos. Hîncești – str. Spicului – str. Ialoveni, în raza or. Durlești: str. N. Dimo – str. Cartușa – str. Alexandru cel Bun – str. Ștefan Vodă – str. T. Vladimirescu.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

rută , troleibuz

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1624
Populația:
935 locuitori

Zăluceni este un sat şi comună din raionul Floreşti. Zăluceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 36 km de orașul Florești și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 935 de oameni. Prima atestare documentară a satului Zăluceni datează din anul 1624.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.