Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 ianuarie 2019, 11:15 views 10872
Copaci doborîţi la pămînt, zăriţi în sectorul Buiucani al capitalei (Foto)
03 ianuarie 2019, 11:15 views 10872

Copaci doborîţi la pămînt, zăriţi în sectorul Buiucani al capitalei (Foto)

Crengi şi copaci doborîţi la pămînt au fost zăriţi ieri pe strada Calea Ieşilor din sectorul Buiucani al capitalei. În cîteva fotografii ajunse pe adresa redacţiei noastre se văd cum muncitorii lucrează de zor, lăsînd în urma lor braţuri întregi de lemne.

Contactată telefonic, şeful adjunct al Întreprinderii Municipale "Spaţii Verzi", Galina Leahu, a declarat pentru Noi.md că toate lucrările sînt autorizate, iar decizia de de defrişare şi curăţare a copacilor a fost luată întrucît arborii prezintă pericol pentru oameni.

"Copacii sînt curăţiţi sanitar cu toate actele perfectate, totul este în ordine. Sunt tăiaţi copacii care prezentau pericol, fie că au putregai, fie scorburi profunde. Unii sînt degradaţi mai mult de 60 de procente. O echipă de-a noastră munceşte acolo. Cel mai probabil, mîine vor fi încheiate aceste lucrări", a declarat Galina Leahu.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , Defrișare , copac , Buiucani

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1932
Populația:
651 locuitori

Mărdăreuca este un sat din cadrul comunei Boşcana, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanţă de  19 km de oraşul Criuleni şi la 25 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 651 de oameni. Satul Mărdăreuca a fost întemeiat în anul 1932.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.