Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 noiembrie 2018, 15:40 views 7912
Peste 15 mii de chișinăuieni au cerut compensarea cheltuielilor la căldură
13 noiembrie 2018, 15:40 views 7912

Peste 15 mii de chișinăuieni au cerut compensarea cheltuielilor la căldură

Mai mult de 15 mii de locuitori ai capitalei au depus deja cereri de a le fi compensate cheltuielile la agentul termic, pentru sezonul rece 2018-2019.

Beneficiari ai compensaţiilor, la efectuarea plăților pentru resursele energetice și serviciile comunale, sunt familiile a căror venituri pe ultimele 12 luni nu depășesc suma de 3000 lei / lună de persoană.

Familiile cu venituri mici pot depune dosarele începînd cu data de 1 septembrie 2018, iar compensarea cheltuielilor se efectuează pînă la data de 1 septembrie 2019.

Nu vor fi acceptate cererile de la locuitorii capitalei care au două sau mai multe locuințe pe teritoriul municipiului Chișinău.

Cererile pot fi depuse pînă la încheierea sezonului de încălzire.

Actele pentru compensații se depun la întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ (nr. 1 – 23), la gestionarii fondului de locuințe (Asociațiile de coproprietari în condominiu, Asociațiile proprietarilor locuințelor privatizate, Cooperativelor de construcții a locuințelor și blocurile locative departamentale, la Preturile de sector (pentru cetățenii care locuiesc în sectorul particular), la Primăriile orașelor, satelor (comunelor), din componența municipiului Chișinău, pentru cetățenii din teritoriile administrative respective.

Cei care au beneficiat de compensații din partea Primăriei Chișinău în sezonul termic anterior, vor depune cereri de reconfirmare prin care declară că veniturile lunare ale familiei nu au crescut și, respectiv, componența familiei a rămas aceeași.

Solicitări pentru ajutoare pot face şi alte familii din Chișinău și din suburbii, cu venituri mici, care n-au beneficiat anterior de compensaţii, dar care au un venit global de pînă la 3000 lei lunar. Valoarea ajutorului la plata agentului termic este de 40 la sută din costul facturii pentru încălzire, pentru familiile care locuiesc la bloc.

De rînd cu solicitarea de ajutor la plata agentului termic, persoanele pot beneficia, de asemenea, de compensarea diferenţei în urma majorării tarifului pentru transportarea deşeurilor menajere solide, precum şi pentru plata volumului de apă suplimentar calculat.

În bugetul municipal Chişinău pentru anul 2018 pentru acordarea compensațiilor la încălzire sunt prevăzute 97,3 milioane lei, sau cu 5,4 milioane lei mai mult față de anul 2017.

 

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

compensații , incalzire , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
281 locuitori

Novovladimirovca este un sat din cadrul comunei Bîcioc din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Grigoriopol și la 68 km de Chișinău. Populaţia satului Novovladimirovca alcătuia 281 oameni în anul 2000. Satul Novovladimirovca a fost înființat în anul 1928.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.