Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 noiembrie 2018, 17:35 views 10931
În grădina zoologică din Chișinău a început reconstrucţia (Video)
05 noiembrie 2018, 17:35 views 10931

În grădina zoologică din Chișinău a început reconstrucţia (Video)

În grădina zoologică din Chișinău au început lucrările de pregătire pentru construirea unei voliere pentru urs.

La grădina zoologică, geodeziştii alcătuiesc planul viitoarelor voliere, iar geomorfologii au luat probe de sol pentru a determina zonele cu pericol de alunecări. Cel mai bătrîn locuitor al Grădinii Zooloice – ursul – va fi primul beneficiar al unei voliere separate.

- Din păcate, numai în acest an ni s-au alocat bani pentru proiectarea grădinii zoologice. Pentru prima dată în ultimele cîteva decenii, s-au alocat bani pentru proiectarea grădinii zoologice și pentru construcţia de voliere pentru cei mai vechi locuitori ai grădinii zoologice, pentru urşii noştri. Este subiectul principal, la moment.

Toată lumea știe care este esenţa și pentru noi acest lucru este important. Și noi suferim pentru că animalele nu au condiţiile adecvate, a declarat pentru a-tv.md vice-directorul grădinii zoologice, Sergiu Pînzaru. Potrivit directorului grădinii zoologice, Alexei Hanţaţuc, grădina zoologică a fost fondată acum 40 de ani, conform unei scheme temporare. Atunci, primele voliere, cuști și ţarcuri au fost montate fără un plan clar.

Sursa: bloknot-moldova.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , gradina zoologica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1523
Populația:
23650 locuitori

Dubăsari este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Dubăsari. Amplasat pe malul stîng al rîului Nistru, oraşul Dubăsari se află la o distanţă de 47 km de Chișinău. În anul 2004 populaţia oraşului constituia 23650 de locuitori. Satul Dubăsari, a cărui denumire vine de la vechiul cuvînt dubăsar (luntraş), este atestat de documente începînd cu anul 1523.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.