Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 octombrie 2018, 11:55 views 8392
Cît de afectată de cutremur a fost clădirea avariată de pe bd. Moscova
29 octombrie 2018, 11:55 views 8392

Cît de afectată de cutremur a fost clădirea avariată de pe bd. Moscova

Clădirea de pe bd. Moscova 11/5, avarită în urma exploziei de la începutul lunii octombrie, nu a fost afectată de cutremurul din noaptea de 28 octombrie, declară viceprimarul capitalei Nistor Grozavu.

Potrivit funcționarului, specialiști de la Academia de Științe a Moldovei vor examina capacitatea antiseismică a acestui bloc de locuințe, comparativ cu cel din imediata apropiere, și vor veni cu aprecieri în acest sens.

De asemenea, Grozavu a declarat, în cadrul ședinței de azi de la Primărie, că azi se vor începe lucrările de montare a primului planșeu.

Amintim că, deflagrația s-a produs în seara de 6 octombrie 2018. Cauza preliminară a exploziei este o scurgere de gaz lichefiat de la o butelie, utilizată ilegal. În urma exploziei au murit cinci persoane, printre care, un copil de patru ani, doi cetățeni străini, și proprietara apartamentului unde s-a produs deflagrația.

Sursa: tv8.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
870 locuitori

Dubna este un sat şi comună din raionul Soroca. Dubna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 25 km de orașul Soroca și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 870 de oameni. Satul Dubna a fost menționat documentar în anul 1620.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.