Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 octombrie 2018, 15:30 views 9658
Blocul din sectorul Rîșcani, unde s-a produs o explozie, va fi reconstruit
16 octombrie 2018, 15:30 views 9658

Blocul din sectorul Rîșcani, unde s-a produs o explozie, va fi reconstruit

Blocul din sectorul Rîșcani, unde s-a produs o explozie, va fi reconstruit, iar lucrările în acest sens vor demara în următoarele zile. Anunțul a fost făcut de către viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu, în cadrul ședinței serviciilor Primăriei municipiului Chișinău.

„În urma examinării clădirii, Comisia a stabilit că blocul poate fi restabilit. Sunt lucrări care practic nu au fost făcute niciodată până acum la o așa înălțime și de o astfel de complexitate. Lucrările urmează să fie finalizate timp de o lună și jumătate. Vor fi reconstruite planșeele, va fi schimbat ascensorul, reparate apartamentele și reamenajate scările. În total, patru apartamente au fost puternic afectate", a afirmat Grozavu.

Viceprimarul a subliniat că „deocamdată, nu se cunoaște suma exactă a pagubelor și nici costul lucrărilor ce urmează a fi efectuate".

La rîndul său, primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a cerut ca „lucrările să fie executate zilnic, iar locatarii să fie informați despre derularea acestora".

În total, patru persoane au decedat în urma exploziei produse într-un bloc cu 21 de etaje din sectorul Râşcani al capitalei. Potrivit autorităților, deflagrația s-ar fi produs din cauza unei butelii de gaz.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , clădire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1621
Populația:
2120 locuitori

Mereşeni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mereșeni și Sărata-Mereșeni. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Hîncești și la 43 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2120 de locuitori. Satul Mereșeni a fost menționat documentar în anul 1621.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.