Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
01 octombrie 2018, 16:30 views 8979
În ograda grădiniței 150 din capitală nu va mai fi construită o biserică
01 octombrie 2018, 16:30 views 8979

În ograda grădiniței 150 din capitală nu va mai fi construită o biserică

Lucrările de construcții în ograda grădiniței 150 din sectorul Rîșcani al capitalei, unde a început să fie ridicat un locaș spiritual, au fost oprite. O dispoziție în acest sens a fost semnată de către primarul interimar, Ruslan Codreanu.

Executarea dispoziției va fi pusă în aplicare de către pretorul Nicolae Balaur.

Scandalul în jurul bisericii care se ridică în curtea unei grădinițe continuă

Subiectul construcției din curtea grădiniței de pe strada Matei Basarab a ajuns în atenția opiniei publice săptămînă trecută, atunci cînd un părinte a declarat că, în locul unui centru modern de educație promis de directoarea instituției, pe terenul în cauză s-ar construi o biserică.

Directoarea grădiniței, Valentina Gasca, a spus că noua clădire urma să găzduiască un centru moral-spiritual și nicidecum o biserică. Cît ține de apariția preotului și a enoriașilor, filmată de către membrii asociației „Părinți Solidari", directoarea a spus că era vorba de o reuniune a clubului bunicuțelor și nu de o slujbă religioasă.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

biserica , grădiniţa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
1242 locuitori

Troiţcoe este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Troiţcoe este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Cimișlia și la 93 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1242 de oameni. Satul Troițcoe a fost menționat documentar în anul 1830.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.