Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
15 august 2018, 10:17 views 6549
Premieră pentru Chișinău: sistem back-to-back pentru livrarea căldurii
15 august 2018, 10:17 views 6549

Premieră pentru Chișinău: sistem back-to-back pentru livrarea căldurii

Locuitorii capitalei, conectați la sistemul centralizat de termoficare, nu vor mai fi deconectați de la serviciile de termoficare în perioada de reparare și renovare a rețelelor termice, anunță Primăria capitalei citată de Noi.md.

Potrivit sursei, acest lucru este posibil datorită implementării de către Termoelectrica S.A. a unor proiecte „revers", de tip back-to-back, care să permită livrarea energiei termice cu ajutorul unor scheme hidraulice, de principiu, inadmisibile pînă la momentul actual.

Așadar, în caz de avarii sau lucrări la rețele termice, datorită soluțiilor tehnice identificate de Termoelectrica S.A. de tip back-toback, consumatorii pot fi asigurați cu servicii de termoficare prin intermediul unor scheme "inelare" alternative.

Este și cazul sectorului Buiucani, care pe parcursul a ultimilor 15 ani, a fost alimentat cu energie termică de la sursele de producere doar prin intermediul unui singur tronson de rețea termică din str. Albișoara și str. Mihai Viteazu.

Anterior, în cazuri de situații excepționale, dar și de reparații capitale majore, sectorul Buiucani era deconectat în totalitate de la serviciul de alimentare cu apă caldă. Din același motiv, tronsonul termic prin intermediul căruia era alimentat acest sector nu a fost niciodată modernizat, sau reparat fără deconectarea consumatorilor.

În legătură cu cele menționate, Termoelectrica S.A. anunță reparația capitală a tronsonului de rețea termică din str. Mihai Viteazu, cuprins în perimetrul str. Mitropolit Dosoftei și str-la Sf. Andrei, cu diametrul nominal 700 mm, fără deconectarea consumatorilor de la serviciul de apă caldă. Lucrarea presupune înlocuirea a cca 800 de metri de conducte moderne preizolate, eficiente energetice și va dura cca 3 săptămîni.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

incalzire , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1805
Populația:
36 locuitori

Ceroborta este un sat din cadrul comunei Cruzeşti, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 8 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 36 de oameni. Satul Ceroborta a fost menționat documentar în anul 1805.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.