Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
20 iulie 2018, 15:00 views 10503
Chișinăuienii își doresc o arenă sportivă pentru copii, dar nu ambasade în centrul capitalei (Video)
20 iulie 2018, 15:00 views 10503

Chișinăuienii își doresc o arenă sportivă pentru copii, dar nu ambasade în centrul capitalei (Video)

După ce a apărut informația precum că în locul Stadionului Republican din inima capitalei ar putea fi construit un nou sediu al Ambasadei SUA, indignarea oamenilor a răbufnit.

Locuitorii orașului spun cu voce tare: capitala noastră are nevoie de arene sportive pentru copii, dar nu de sedii ale ambasadelor.

Mai mult decît atît, aceștia susțin că e timpul să demonstrăm că putem construi obiective sportive, dar nu distruge.

Reamintim că, potrivit unui proiect de lege elaborat de Ministerul Infrastructurii și Economiei și supus consultărilor publice, pînă la 8 iunie 2018, pe teritoriul unde în prezent se află Stadionul Republican, ar putea fi ridicat un nou sediu al Ambasadei SUA. Proiectul este elaborat în contextul intențiilor Statelor Unite ale Americii din 27 decembrie 2017 de a procura terenul amplasat în mun. Chişinău, str. Tighina 12.

Terenul urmează a fi transmis cu titlu oneros, la preț de piață din proprietate publică a statului în domeniul privat, pentru construcția sediului Ambasadei SUA. Guvernul va fi responsabil de determinarea valorii terenului și de negocierea prețului și semnarea contractului de vînzare-cumpărare a bunului imobil.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , stadion , ambasada

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
993 locuitori

Ciolacu Vechi este un sat din cadrul comunei Ciolacu Nou, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Fălești și la 103 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 993 de oameni. Satul Ciolacu Vechi a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.