Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
08 iunie 2018, 12:45 views 11565
Au început lucrările de demolare a cinematografului Gaudeamus
08 iunie 2018, 12:45 views 11565

Au început lucrările de demolare a cinematografului Gaudeamus

Cinematograful Gaudeamus de pe strada Vasile Alecsandri din Capitală a început să fie demolat. Muncitorii au demontat deja acoperişul, iar în cîteva zile clădirea va fi făcută una cu pămîntul.

Potrivit arhitectului şef al Capitalei, Sergiu Borozan, toate lucrările sunt legale, întrucît proprietarul cinematografului a primit o autorizaţie în acest sens încă în anul 2016.

"Acolo va fi un centru multifuncţional. Posibil că o să fie şi spaţii hoteliere şi locative mai sus. Dar posibil la primele nivele o să fie un centru de agrement, cultural şi de agrement pentru cetăţeni", a declarat şeful Direcţiei Arhitectură a Capitalei, Sergiu Borozan.

Chiar dacă autorizaţia de demolare a cinematografului a fost semnată încă acum doi ani, iar lucrările sunt executate legal, muncitorii de pe şantier s-au făcut nevăzuţi imediat ce au observat camerele de luat vederi.

A refuzat să ofere informaţii şi un bărbat care le dădea indicaţii lucrătorilor.

Locatarii din preajmă se arată nemulţumiţi de faptul că cinematograful va fi demolat. Unii şi-au amintit cu nostalgie de timpurile în care localul funcţiona.

"Era plăcut să asişti la un spectacol televizat, la un film prezentat acolo".

"Nu erau televizoare, internet, te duceai cu o fată la un film."

"E un loc atât de pitoresc, aici, şi centrul oraşului, nu ar fi bine".

Cinematograful Gaudeamus a fost construit în anii 50 ai secolului trecut.

Edificiul a făcut parte din patrimoniul arhitectural al lui Valentin Voițehovschi, un arhitect de origine poloneză care a proiectat în Chișinău numeroase clădiri rezidențiale, administrative şi culturale.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

cinematograf , Chisinau , demolare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1577
Populația:
2776 locuitori

Teţcani este un sat şi comună din raionul Briceni. Teţcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Teţcani se află la o distanță de 27 km de oraşul Briceni şi la 260 km de  Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2776 de oameni. Prima atestare documentară a satului Teţcani datează din anul 1577.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.