Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
22 mai 2018, 16:20 views 14593
Fenomen inedit pe cerul din Chișinău
22 mai 2018, 16:20 views 14593

Fenomen inedit pe cerul din Chișinău

Un fenomen inedit a avut loc marți ziua pe cerul din Chișinău: soarele a fost înconjurată de un Halo. Potrivit specialiștilor, fenomenul face parte dintr-o gamă largă de fenomene optice atmosferice care se formează în momentul în care Soarele sau Luna strălucesc prin nori subțiri, compuși din cristale de gheață.

Aceste fenomene se datorează refracției luminii care trece prin cristalele hexagonale de gheață ce apar în norii cirostratus la o înălțime de 7-12 km, zone în care temperaturile ajung și la 30 de grade cu minus, scriu cei de la Descoperă.ro.

Forma specială precum și modul de orientare al cristalelor este responsabil pentru tipul de halo observat de către privitor. Cel mai des întâlnit Halo este cel circular. Acesta este un disc de difracție cu un chenar roșu pe interior. Are mereu aceeași dimensiune din cauza simetriei hexagonale a cristalelor de gheață și este extrem de intens, creând senzația că pe cer nu vedem un singur Soare.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

fenomen , cer , Chisinau , natura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1523
Populația:
23650 locuitori

Dubăsari este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Dubăsari. Amplasat pe malul stîng al rîului Nistru, oraşul Dubăsari se află la o distanţă de 47 km de Chișinău. În anul 2004 populaţia oraşului constituia 23650 de locuitori. Satul Dubăsari, a cărui denumire vine de la vechiul cuvînt dubăsar (luntraş), este atestat de documente începînd cu anul 1523.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.