Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 mai 2018, 12:30 views 16163
Un milion de copaci, o gară pe Bîc și o ”biblie” a Chișinăului. Ce promit candidații la funcția de primar general
18 mai 2018, 12:30 views 16163

Un milion de copaci, o gară pe Bîc și o ”biblie” a Chișinăului. Ce promit candidații la funcția de primar general

Xenia Florea

Duminică va avea loc primul tur al alegerilor primarului capitalei Moldovei. Continuăm să-i familiarizăm pe cititorii noștri cu platformele electorale ale candidaților (Continuare. Începutul a fost publicat pe 17 mai 2018).

Nr.7 Victor Strătilă, candidatului Partidului Verde Ecologist

În pofida celor 27 ani de independență, la alegerile de orice nivel, la noi neapărat se găsește un candidat care amintește despre ”moștenirea sovietică” și decizia sa de a lupta înverșunat cu ea. În actuala campanie electorală un astfel de candidat este Victor Strătilă, promovat de Partidul Verde Ecologist. „Schimbarea sistemului sovietic de administrare actual al municipiului Chișinău pe un sistem modern european”, așa începe programul lui electoral.

Candidatul ”verzilor” intenționează să lupte cu moștenirea administrativă prin optimizarea structurii Primăriei și a subdiviziunilor ei, reducerea cheltuielilor pentru întreținerea aparatului administrativ, apelarea la experiența străină avansată, crearea în cadrul Primăriei a unui organism consultativ special din care să facă parte foști primari, diverși specialiști, reprezentanți ai societății civile, precum și prin numirea viceprimarilor, a pretorilor și a șefilor de direcții numai în bază de concurs.

Victor Strătilă intenționează să facă săptămînale ședințele Consiliului municipal – pentru a soluționa operativ problemele orașului și a evita

acumularea în exces a chestiunilor pe ordinea de zi. Mai planifică să depășească corupția în subdiviziunile Primăriei, să atragă fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii municipalității, să efectueze revizia și expertiza anticorupție a bazei normativ-juridice în activitatea Primăriei, crearea parcurilor industriale în oraș, asigurarea instituțiilor bugetare cu produse locale ecologic pure și “transformarea Chișinăului într-o capitală curată, verde, prezentabilă și comodă de trăit”.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Cuvinte cheie:

primaria , Chisinau , alegeri , candidat , 2018

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
611 locuitori

Cogîlniceni este un sat şi comună din raionul Rezina. Satul are o suprafaţă de circa 0.79 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.27 km. Cogîlniceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Cogîlniceni este aşezat pe partea stîngă a rîuleţului Cogîlnic, de unde vine  şi numele localităţii. Cogîlniceni este situat la o distanţă de 25 km de oraşul Rerzina şi la 73 km de Chișinău.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.