Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 aprilie 2018, 11:55 views 12735
Cozi la Iarmarocul de Paști din scuarul Catedralei
06 aprilie 2018, 11:55 views 12735

Cozi la Iarmarocul de Paști din scuarul Catedralei

Oamenii au făcut astăzi cozi la Iarmarocul de Paști amenajat în scuarul Catedralei Mitropolitane, aleea din strada Puşkin. Pască, cozonac, dulciuri, vopsea de ouă sau decorațiuni pentru sărbătorile pascale – toate au putut fi procurate la prețuri acceptabile, spun ei.

„Am văzut prețurile la toate și nu mi se par nici scumpe, nici ieftine, prețul este ok. Azi am procurat ciocolată pentru Paști, dar pască cred că voi trece să iau seara, pentru că acum (la prînz) rîndurile sînt foarte mari. Obișnuiesc să procur pască, cozonac și dulciuri. Cred că voi cheltui în jur de 300 de lei", a spus o femeie.

Alți vizitatori ai tîrgului preferă să coacă pască acasă, pentru că e mai ieftin. „Eu voi coace pască pentru că voi folosi produse de casă și voi cheltui mai puțin. Nu sunt tentată să procur, chiar dacă e pască italiană și unii spun că e mai gustoasă decît pasca noastră", a menționat o tânără.

O altă femeie spune că este vizitatoare frecventă a tîrgurilor de Paști. Întotdeauna procură produsele pascale de aici. Chiar dacă prețurile, spune femeia, sînt puțin exagerate, nu crede că în magazine ar putea găsi produse mai ieftine. „În general obișnuiesc să vin la tîrg chiar dacă nu sunt prin preajmă. Am procurat de la tîrg totul: pască, cozonac. Am dat 350 de lei și mă gîndesc că voi mai cheltui. Nu vom coace pască acasă pentru că nu reușim, iar aici avem un sortiment bun", a conchis vizitatoarea.

„Eram prin zonă în pauză și am decis să trag cu ochiul ce este bun pe aici. Am luat pentru copii niște iepurași dulci, un panettone cu ciocolată. Am cheltuit cam 200 de lei, dar cumpărăturile abia au început", a spus o altă tînără.

Pentru a procura pască, cozonaci sau învîrtită, cu umplutură de nuci, stafide, ciocolată sau vișine, oamenii vor scoate din buzunar de la 8 la 135 de lei. Cozonacul costă de la 30 la 50 de lei. Pasca cu brânză de vaci în jur de 50 de lei, în funcție de dimensiuni. Vopseaua de ouă cu cinci culori se vinde cu 10 lei, lumânările decorative în formă de ou costă 15 lei, iar o cunună decorată cu motive pascale - peste 200 de lei.

Vînzătorii spun că astăzi la Iarmarocul de Paști au venit mai mulți cumpărători decât în prima zi, iar majoritatea au vrut să cumpere cozonaci cu brînză de vaci și învîrtită cu umplutură de vișină.

Primăria a anunțat că iarmaroace vor fi organizate și în restul sectoarelor municipiului Chișinău, în locurile stabilite de preturi.

Tîrgul din centrul capitalei va dura pînă pe 7 aprilie.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

iarmaroc , Paste , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1807
Populația:
4057 locuitori

Volintiri este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Volintiri este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Ștefan Vodă și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4057 de oameni. Satul Volintiri a fost menționat documentar în anul 1807.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.