Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
30 iunie 2017, 14:15 views 4890
În Capitală ar putea fi majorate tarifele pentru transportarea deșeurilor
30 iunie 2017, 14:15 views 4890

În Capitală ar putea fi majorate tarifele pentru transportarea deșeurilor

Viceprimarul Nistor Grozavu a declarat joi, 29 iunie, la ședința Consiliului Municipal că taxa de transportare a deșeurilor, achitată de către locuitorii capitalei ar putea crește cu aproape patru lei.

Nistor Grozavu a comunicat că calculele referitor la majorarea tarifelor pentru serviciile de colectare și transportare a deșeurilor menajere a fost efectuate de către Primărie în colaborare cu Ministerul Finanțelor. Astfel, noile tarife vor alcătui aproximativ 9 lei pentru locuitorii blocurilor multietajate și 18 lei pentru proprietarii caselor particulare, informează realitatea.md.

Mai mult decît atît, Grozavu susține că după o investigație comună cu BERD, a fost propus ca prețul să fie triplat, ca acesta să fie de 16 lei pentru locuitorii blocurilor multietajate. Viceprimarul a precizat că această majorare poate avea loc pe parcursul implementării proiectului.

Funcționarul a adus exemple spre a putea compara prețurile de colectare și transportare a deșeurilor din alte orașe ale Republicii Moldova. De exemplu, locuitori orașului Bălți achită 16 lei și 26, respectiv. El a numit, de asemenea, costul serviciilor de colectare a gunoiului în orașele din țările vecine: la București - 36 lei, la Sibiu, Iași și Timișoara - aproximativ 52 lei, la Bistrița - aproximativ 16 lei.

La moment, locatarii blocurilor multietajate plătesc aproximativ 5 lei pentru colectarea gunoiului, iar proprietarii caselor particulare - aproximativ 11 lei.

Vă reamintim că autoritățile municipale ale orașului negociază cu locuitorii satului Țînțăreni, din raionul Anenii Noi, deschiderea Poligonului local de depozitare a deșeurilor. Potrivit spuselor lui Nistor Grozavu, Poligonul de depozitare a deșeurilor de la Țînțăreni poate colecta încă aproximativ 24 de milioane de metri cubi de deșeuri menajere, acoperind nevoile capitalei pentru următorii 7-9 ani.

Sursa: realitatea.md

Cuvinte cheie:

deşeuri , capitala , tarife

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1854
Populația:
844 locuitori

Semionovca este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Semionovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ștefan Vodă și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 844 de oameni. Satul Semionovca a fost menționat documentar în anul 1854.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.