Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 mai 2017, 09:43 views 2849
Jumătate din curțile din capitală au fost curățate
17 mai 2017, 09:43 views 2849

Jumătate din curțile din capitală au fost curățate

Curțile de blocuri din capitală au fost curățate în proporție de circa 50% de crengile și frunzișul rămas în urma ninsorilor de la sfîrșitul lunii aprilie. Pentru lichidarea completă a consecințeor calamităților, ar mai fi nevoie de aproxmativ două luni. Despre a acesta a vorbit șeful Direcției generale locativ-comunală și amenajare, Petru Gontea, la ședința operativă de la Primărie.

„Săptămîna trecută s-a lucrat la maximum, au fost evacute 432 de rute. În total de la începutul lichidării consecințelor avem în jur de patru mii de rute efectuate", a declarat Petru Gontea. Potrivit lui, din cele peste o mie de curți gestionate de către întreprinderile municipale, în 484 de curți consecințele calamităților au fost lichidate. În încă o sută de curți lucările sînt în toi, iar în 375 urmează a fi efectuate lucrări.

Șeful Direcției generale locativ-comunală și amenajare a mai spus că mai urmează a fi evacuate în jur de patru mii de rute de frunziș și crengi. Estimativ lucrările se vor încheia în două luni.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

ninsori , curăţenie , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1578
Populația:
1070 locuitori

Climăuţii de Jos este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Climăuţii de Jos și Cot. Satul Climăuţii de Jos este aşezat la gura rîuşorului Cuşmirca, pe malul drept al Nistrului, la o distanță de 25 km de orașul Șoldănești şi la 133 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1070 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Climăuți datează din anul 1578.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.