Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
15 mai 2017, 12:20 views 6578
Apă Canal cere majorarea semnificativă a tarifului
15 mai 2017, 12:20 views 6578

Apă Canal cere majorarea semnificativă a tarifului

Informația publicată pe NOI.md pe 12 mai, privind majorarea tarifului la apîă se confirmă.

Apă-Canal Chișinău (ACC) cere Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) majorarea tarifului la apă cu 2 lei și 56 de bani. Motivele invocate de Apă-Canal sînt pierderile apei din rețea, scumpirea energiei electrice, devierile financiare și nu în ultimul rînd pentru a debursa un proiect în valoare de 60 de milioane de euro, oferit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Banca Europeană pentru Investiții (BEI). Cei doi finanțatori vor o asigurare că aceste cheltuieli vor fi acoperite prin tarif și nu se va ajunge la incapacitate de returnare a creditului.

Directorul societății „Apă-Canal", Veronica Herța a declarat în cadrul ședința de azi a primăriei Chișinău că cheltuielile pentru energia electrică folosită la asigurarea motoarelor de pompare a apei au crescut din 2009 cu 60 de bani, acest lucru constituind 30% din venituri. În plus, ANRE a stabilit o pierdere 18,7 milioane de metri cubi pentru anul 2017.

„Am făcut mai multe estimări și am ajuns la concluzia că majorarea să constituie 2 lei și 56 de bani atât pentru consumatorul de rînd cât și pentru agenții economici. Astfel dacă ANRE va accepta solicitarea noastră, tariful pentru consumatorii fizici va fi de 11 lei și 75 bani, iar pentru agenții economici de 25 lei și 52 bani", a declarat Herța.

Directorul de la Apă-Canal afirmă că a fost luat în calcul și posibilitățile clienților ACC de a achita aceste tarife.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Apă-Canal , tarife , apa

Comentarii

 (1)
  • #1 Gheorge Răspunde Citează selecţia
    Я живу на Скулянке.Годами мы не пьём воду из крана...а называется это вода-питьевая!Когда Апэ-канал будет отвечать за качество и санитарных норм воды?Повышать тариф надо чем то оправдать...иначе это воровство!!!
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
288 locuitori

Comarovca este un sat din cadrul comunei Natalievca, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Fălești și la 125 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 288 de oameni. Satul Comarovca a fost întemeiat în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.