Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
20 aprilie 2017, 15:25 views 3737
Chișinăuienii sînt îndemnați să se implice în înlăturarea consecințelor vremii rele
20 aprilie 2017, 15:25 views 3737

Chișinăuienii sînt îndemnați să se implice în înlăturarea consecințelor vremii rele

Locutorii capitalei, gestionarii fondului locativ și agenții economici sînt îndemnați să se implice, alături de serviciile municipale, în procesul de înlăturare a consecințelor condițiile meteorologice.

Șeful Direcției generale locativ-comunală și amenajare, Petru Gontea, a declarat pentru IPN că situația din Chișinău ca urmare a condițiilor meteo este complicată. Au fost înregistrate cazuri de copaci doborîți, căi de acces blocate, dar și porțiuni înzăpezite.

„În această situație de dificultate maximă, rugăm o mobilizare totală la înlăturarea consecințelor. Din acest moment, solicităm, îndemnăm ca fiecare să manifeste prudență în asigurarea securității vieții și a bunurilor sale, dar și să participe activ, în activitățile de înlăturare a consecințelor dezastrului creat, în străzi, curțile blocurilor, cartiere", a menționat Petru Gontea.

Potrivit meteorologilor, pe 20 și 21 aprilie, sînt prognozate precipitații puternice sub formă de ploi și lapoviță (15-30 l/m2, izolat 35-45 l/m2). Vîntul nord-estic va prezenta intensificări de pînă la 22 m/s. Meteorologii au reactualizat avertizarea cod galben emisă la începutul săptămînii.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

zapada , ninsori , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1964
Populația:
1289 locuitori

Novosiolovca este un sat şi comună din raionul Taraclia. Novosiolovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Taraclia și la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1289 de oameni. Satul Novosiolovca a fost întemeiat în anul 1964.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.