Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 ianuarie 2017, 15:32 views 3504
Sculpturi din zăpadă în Grădina Botanică din Chișinău (Foto, Video)
23 ianuarie 2017, 15:32 views 3504

Sculpturi din zăpadă în Grădina Botanică din Chișinău (Foto, Video)

Înarmați cu două perechi de mănuși și haine călduroase zeci de oameni și-au încercat duminică talentul de a sculpta. întrucît Grădina Botanică din capitală a găzduit evenimentul deosebit „Chișinău Snow Sculpt".

Al patrulea an consecutiv, evenimentul este organizat de pictorul amator Constantin Stol. Acesta spune că s-a inspirat din câteva video-uri în care oameni din America și din țările de nord practicau această activitate.

„Patru ani în urmă, mi-a venit această idee, pur și simplu am vrut să vin cu idee mai specială. Am văzut niște video cum oamenii sculptează din zăpadă și am vrut să fac și eu. Am creat un eveniment ca să vină mai multă lume și să fie mai interesant. De la an la an evenimentul s-a bucurat de succes. Eu consider că am strârnit oamenilor interes, foarte mulți s-au arătat interesați.

Mai am o idee de a organiza un eveniment cu sculpturi din nisip, fiindcă nisipul nu se topește și îl poți folosi mai mult timp", a spus organizatorul Constantin pentru ZUGO.

Organizatorul a pus la îndemâna celor prezenți diferite unelte și zăpadă presată, pregătită din timp, exact ca sculptorii profesionişti la competiţii internaţionale. Iar oamenii nu au ezitat să le folosească pe toate pentru a pătrunde în adevărata artă a sculpturii.

„Întotdeauna mi-a plăcut odihna creativă și mă strădui în timpul liber să fac lucruri cât mai interesante, iar sculptura în zăpadă mi se pare o activitate foarte neobișnuită. Mi-a plăcut însuși procesul sculptatului și senzațiile. E ceva ce trebuie să încerci, nu e ceva ce poți exprima prin cuvinte, e o satisfacție deosebită.

Cred că ar fi fain să se organizeze cât mai multe evenimente care ar mobiliza oamenii, mi se pare că trăim într-o era în care lumea e obișnuită să stea doar în fața calculatoarelor. Dar aceste evenimente ne aduc comunicare reală", a povestit vizitatoarea Mariana Munteanu.

Oamenii au rămas încîntați de această inițiativă. Au luat instrumentele și au început fiecare să-și pună imaginația în mișcare pentru a crea sculpturi deosebite.

„Am venit aici cu familia și mi se pare foarte distractivă această activitate. Dorim să ne jucăm împreună cu zăpada și să sculptăm ceva. Dorim să facem o babă de zăpadă mare. Mi se pare un eveniment interesant și mereu sunt pentru asemenea evenimente.

Aș vrea să se organizeze mai des așa evenimente și să adune mai mulți oameni", a meționat vizitatorul Eugen.

Evenimentul este la cea de a IV-a ediție și se bucură de un interes deosebit din partea oamenilor.

Sursa: zugo.md

Cuvinte cheie:

zapada , Gradina Botanica , concurs

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1966
Populația:
1659 locuitori

Frunză este un oraş în raionul Ocniţa, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord a republicii, la hotar cu Ucraina, pe linia de cale ferată Ocniţa-Moghiliov-Podolsk, oraşul Frunză  este situat la o distanţa de 243 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 1659 locuitori. Localitatea a fost întemeiată în anul 1966, cînd lângă fabrica de zahăr încep să se construiască case de locuit, în 1973 obţinînd statutul de localitate de tip orăşenesc.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.