Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
07 mai 2016, 13:30 views 7329
Mai multe ambulanţe vor fi mobilizate în preajma cimitirelor din capitală
07 mai 2016, 13:30 views 7329

Mai multe ambulanţe vor fi mobilizate în preajma cimitirelor din capitală

Mai multe ambulanţe vor fi mobilizate de Paştile Blajinilor, 8 şi 9 mai, în prejma celor mai aglomerate cimitire din capitală. Este vorba despre Cimitirul „Sfântul Lazăr" de pe strada Doina şi Cimitirul Central de pe strada Armenească. Totodată, în ziua de luni, în centrele medicilor de familie din Chişinău va face de gardă câte un medic.

Consultanta Serviciului de presă al Ministerului Sănătăţii, Stela Cheptene, a declarat pentru IPN că ambulanţele se vor afla în preajma cimitirelor, între orele 08.00 şi 17.00, pentru a acorda ajutorul medical vizitatorilor în caz de necesitate.

Totodată, Stela Cheptene a afirmat că spitalele republicane lucrează în regim normal, având medici de gardă. Potrivit ei, în aceste zile medicii sunt chiar mai bine pregătiţi, pe motiv că în perioada sărbătorilor sunt mai multe solicitări şi aceasta presupune o mobilizare mai înaltă.

Solicitat de IPN, şeful adjunct al Direcţiei sănătăţii din capitală, Constantin Râmiş, a declarat că în ziua de duminică instituţiile de medicină primară nu vor avea program, iar luni, 9 mai, la toate Asociaţiile Medicale Teritoriale şi Centrele Medicilor de Familie din capitală va fi câte un medic de serviciu, între orele 8.00 şi 17.00.

Sursa: ipn.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
4515 locuitori

Fîrlădeni este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Fîrlădeni și Fîrlădenii Noi. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Căușeni și la 58 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 4515 oameni. Satul Fîrlădeni a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.