Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
20 februarie 2016, 15:40 views 55193
Mărțișoarele se vînd ca pîinea caldă (Video)
20 februarie 2016, 15:40 views 55193

Mărțișoarele se vînd ca pîinea caldă (Video)

Zeci de oameni şi-au făcut drum prin centrul capitalei, în căutarea celui mai frumos simbol al primăverii pentru cei dragi. Fie că vorbim de mărțișoare din ceramică, flori uscate sau croșetate, toate se vând în această perioadă ca pâinea caldă.

Cumpărătorii sunt atrași în acest an cu mărțișoare pe toate gusturile și prețuri pentru toate buzunarele. Vânzătorii își propun marfa începând de la un leu pentru o unitate, până la 300 de lei pentru adevărate obiecte de artă. Cel mai scump mărțișor vândut la târgul primăverii din centrul capitalei are formă de inimă. Este confecționat manual și are elemente de dantelă roșie și albă.

Cele mai căutate sunt mărţişoarele croșetate manual, dar și cele cu jucării pentru copii. Cumpărătorii sunt mulţumiţi de oferta din acest an, chiar dacă, spune ei, le ia mult timp până decid ce să cumpere.

Potrivit tradiției, marțișorul se prinde la piept pe 1 martie și se poartă până înfloresc cireșii. Se spune că acesta ar aduce noroc și bunăstare pe tot parcursul anului. Cei care nu au cumpărat încă simbolul primăverii, mai au timp. Târgul de mărţişoare va fi deschis până pe 10 martie.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

Martisor , iarmaroc , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
2066 locuitori

Codreanca este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Codreanca și Lupa-Recea. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Strășeni și la 43 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2066 de oameni. Satul Codreanca a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.