Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 august 2015, 17:29 views 7305
Chirtoca: Trebuie să căutăm soluţii pentru a reduce cheltuielile orăşenilor pentru căldura foarte scumpă
26 august 2015, 17:29 views 7305

Chirtoca: Trebuie să căutăm soluţii pentru a reduce cheltuielile orăşenilor pentru căldura foarte scumpă

Consilierul municipiului Chişinău din partea fracţiunii comuniştilor, omul de afaceri Vasili Chirtoca a saluta intenţia primarului de Bălţi Renato Usatîi de a construi în oraş cazangerii autonome. Consilierul a scris despre aceasta pe preţelele de socializare, transmite NOI.md.

„Este evidentă intenţia tînărului politician de a trece mai repede la cuvinte la fapte şi de a obţine rezultate palpabile. Însă eu i-aş recomanda, în problemele de asigurare inginerească a oraşului, să nu acţioneze pripit, dar să studieze minuţios totul. Evident că este o decizie corectă să înceapă cu un proiect-pilot şi, în paralel, să examineze şi alte variante. Sunt convins că există şi sisteme puţin mai scumpe, decît cele propuse astăzi de către parteneri, dar cu mult mai eficiente decît cazanele de producţie ucraineană", a menţionat omul de afaceri.

El a comunicat că fracţiunea lui va propune consiliului municipal să introducă în Chişinău complexe energetice locale (de cartier), ce constau din cazangerii în cascadă (acest lucru este necesar pentru a asigura eficienţa şi flexibilitate sistemelor în cazul diferenţelor mari de temperatură a atmosferei), a panourilor solare pentru producerea apei calde şi a pompelor termice.

„Cea mai importantă parte a acestor obiecte sunt sistemele automatizate, care monitorizează consumul de resurse energetice în diferite regimuri de temperatură. În orice caz, trebuie să căutăm variante de reducere a cheluielilor locuitorilor oraşului pentru căldura foarte scumpă şi eu sper că în municipiul Chişinău noi, în sfîrşit, ne vom putea ocupa rapid de această problemă şi să nu ne uităm de la ce fracţiune vin iniţiativele", a menţionat consilierul municipal.

Sursa: www.noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
19 locuitori

Dimitrova este un sat din cadrul comunei Crasnencoe din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Rîbnița și la 120 km de Chișinău. Populaţia satului Dimitrova alcătuia 19 oameni în anul 2011. Satul Dimitrova a fost înființat în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.