Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 iulie 2015, 11:00 views 10355
Icoana şi moaştele Sfântului Spiridon, aduse la Chişinău
28 iulie 2015, 11:00 views 10355

Icoana şi moaştele Sfântului Spiridon, aduse la Chişinău

Icoana şi sfintele moaşte ale Sfântului Spiridon au fost aduse din Grecia, la Catedrala Mitropolitană „Naşterea Domnului" din capitală. Datorită minunilor pe care le săvârşeşte în întreaga lume, Ierarhul Spiridon este numit şi „Sfântul Călător", relatează Mesager.

Cu gândul la cei apropiaţi, dar şi la binele în întreaga lume, oamenii au venit să se închine la icoana şi moaştele Sfântului Spiridon.

„Știm că-i făcător de minuni. Tămăduieşte orice boală, dar trebuie să ne apropiem cu credinţă", spun oamenii.

Preotul Nectarie a venit cu câteva icoane de la Biserica Sfântul Dumitru din satul Alava, pentru a le atinge de sfințeniile Ierarhului Spiridon. „Sfânt făcător de minuni. Fiind cioban la oi, a fost ales de popor să fie ierarh al creştinilor. A iubit săracii, credinţa în Dumnezeu, simplitatea. Nu lăsa niciun sărac să nu fie ajutat", afirmă el.

Se spune că Sfântul Spiridon pleacă periodic din raclă, care se află în Catedrala de pe insula Corfu, pentru a-i ajuta pe oamenii care se roagă cu credinţă şi dragoste. Moaştele aduse reprezintă un chivot, cu o părticică din mâna dreaptă a Sfântului, iar în altul se păstrează o altă relicvă.

„Moaştele se păstrează pe insula Corfu şi deseori racla nu poate fi deschisă, din motiv că Sfântul părăseşte racla şi merge în ajutor către creştini, care îl solicită, de aceea, o dată în an sunt schimbaţi papucii Sfântului, ei deseori fiind prăfuiţi. Tălpile Sfântului păstrează căldura corpului până azi, trupul lui nefiind alterat", susține Serghie Papuc, preot-doctor, Grecia.

Sfinţeniile se vor afla la Catedrala Mitropolitană până pe 31 iulie, iar la dorinţa credincioşilor, perioada poate fi prelungită. Apoi, icoana şi moaştele Sfântului Spiridon vor fi duse spre închinare în câteva raioane ale țării.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

icoana , moaşte , biserica , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
64 locuitori

Făgădău este un sat din cadrul comunei Văscăuţi, raionul Floreşti. Localitatea Făgădău este situată la distanța de 30 km de orașul Florești și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 64 locuitori. Satul Făgădău a fost întemeiat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.