Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 octombrie 2011, 10:31 views 7108
05 octombrie 2011, 10:31 views 7108

Tineri, veseli, curajoși la Basarabeasca

Piese, scenete și mult mult umor - de toate acestea s-au bucurat orășenii venind la TVC-ul oraganizat în casa de cultură din orașul Basarabeasca. Emoțiile plăcute le-au fost dăruite spectatorilor de cele 3 echipe: "Buchetul Moldovei", "Echipa de tineret din Bălți" si echipa "Fete noi". Concurenții s-au întrecut la următoarele probe: salutul, înviorarea și tema de acasă. Conform rezultatelor finale concursul a fost cîștigat de echipa "Buchetul Moldovei", membrii căreia sînt elevii clasei a 12-a a LT "Alexandr Pușkin" din or. Bălți. Dupa cum a declarat conducătorul echipei, Nicolae Podgainov, componența acesteia s-a schimbat de multe ori, dar totuși "Buchetul Moldovei" se bucură de succes.

Deși în orașul Basarabeasca un concurs TVC a avut loc pentru prima dată, orășenii care au venit la spectacol în acea seară au rămas încîntați de concurs. La rîndul lor concurenții și-au exprimat admirația față de modul în care au fost întîmpinați de căldura publicului din Basarabeasca. Participanții la concurs doresc să promoveze cultura,  să participe, să-și demonstreze talentul. Desfășurarea concursului TVC în orașul Basarabeasca a fost posibil cu suportul autorităților publice locale și fanii TVC-ului. Pentru desfășurarea acestui spectacol au fost cheltuiți 4 mii de lei. Echipa cîștigătoare "Buchetul Moldovei" a primit în dar de la organizatori un DVD. De premii s-au învrednicit și alți participanți. Organizatorii au promis că acesta nu v-a fi unicul concurs de TVC organizat în Basarabeasca. Data viitoare la festival, de rînd cu oaspeții să participe și o echipă din orașul Basarabeasca care va fi formată în timpul apropiat.

Imdeiat după concurs oraganizația de tineret "Iuna" cu susținerea primăriei și a Consiliului Raional au organizat un concert. Orășenii care au venit în centru s-au distrat impreuna cu Dj Zorav din capitală, soliștii locali și cei ai echipelor de tineret.

Sursa: bas-tv.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1430
Populația:
1402 locuitori

Bieşti este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cihoreni, Slobozia-Hodorogea și Bieşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de oraşul Orhei şi la 72 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1402 oameni. Satul Biești a fost menționat documentar în anul 1430.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.