Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 septembrie 2011, 10:12 views 5809
29 septembrie 2011, 10:12 views 5809

O zi fără automobil la Basarabeasca

Recent traseul  central din orașul Basarabeasca a fost închis  pentru automobile și pus la dispoziția cicliștilor și pietonilor. Toți copiii  prezenți în centru au devenit participanții concursurilor "O zi fără automobil".

Lupta pentru prima poziție în clasamentul final nu a trecut fără incidente. Unul dintre cicliști a avut nevoie de asistența medicală. În timp ce sportivii s-au întrecut în viteză și spirit, tinerii pictori au realizat desene pe asfalt cu tematica "O zi fără automobil". Pe lîngă aceasta a fost făcut bilanțul concursului de eseuri și desene desfășurat săptîmîna trecută în toate instituțiile de învățămînt din oraș.

După cum a susținut șeful inspecției ecologice, scopul principal al acțiunii este propagarea ciclismului și a mersului pe jos în folosul protecției mediului înconjurător.

În final toți participanții, cîștigătorii concursurilor la cele 3 categorii de vîrstă au beneficiat de premii din partea juriului.

Sursa: bas-tv.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1793
Populația:
518 locuitori

Şalvirii Vechi este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Iliciovca, Șalvirii Vechi și Ceapaevca. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Drochia și la 197 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 518 oameni. Satul Şalvirii Vechi a fost menționat documentar în anul 1793.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.