Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
20 august 2018, 12:43 Sfîntul Haralambie sau Ziua Ciumei views 12420
O familie de moldoveni şi-a creat o afacere
20 august 2018, 12:43 Sfîntul Haralambie sau Ziua Ciumei views 12420

O familie de moldoveni şi-a creat o afacere "fierbinte", iar acum strînge laude

Sînt tineri și ambițioși, ca toți tinerii, de altfel. Doar că ei mai au o calitate, care îi aduce foarte aproape de succes – sînt curajoși!

Din dorința de a promova modul sănătos de viață și consumul de băuturi sănătoase, au lansat în acest an prima afacere din ţara noastră cu ceaiuri în cutii handmade. Este vorba despre familia Percic – Mariana, Ema și Gheorghe, locuitori ai satului Izvoare, raionul Făleşti, cei care au devenit cunoscuți datorită ceaiurilor MEG.

Cînd e sezonul culesului de plante, toată familia merge în pădurea din sat și adună soc, tei, salcîm, muguri de trandafir sălbatic şi alte ierburi, după care le sortează și le aranjează cîte 6 în cutiile de lemn meșterite de capul familiei.

Mariana are studii în medicină, fiind absolventă a Colegiului de Medicină, iar acest lucru a motivat-o să citească şi mai mult, dupa care să-şi lanseze afacerea fiind bine informată.

Olesea Nastas este una dintre primele persoane care a gustat ceaiurile MEG. Aceasta spune că faptul că aceste ceaiuri sînt naturale, le face şi mai speciale.

Plantele au şi ele un termen în care pot fi consumate: în jur de 12 luni, pentru că mai apoi încep să-şi piardă antioxidanţii.

Sursa: regional.md

Cuvinte cheie:

ceai , business

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1630
Populația:
2618 locuitori

Brînza este un sat şi comună din raionul Cahul. Brînza este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cahul și la 194 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2618 oameni. Satul Brînza a fost menționat documentar în anul 1630.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.