Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 decembrie 2019, 12:30 Muzica clasica views 3831
Groază la Teatrul Naţional Vasile Alecsandri din municipiul Bălţi
10 decembrie 2019, 12:30 Muzica clasica views 3831

Groază la Teatrul Naţional Vasile Alecsandri din municipiul Bălţi

Murdărie, mucuri de ţigară, sticle goale şi pereţi jerpeliți. Aşa arată scuarul Teatrului Naţional Vasile Alecsandri din municipiul Bălţi.

Directorul instituţiei spune că va face un demers către Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării pentru salubrizarea şi reparaţia clădirii.

Teatrul Naţional Vasile Alecsandri are un buget anual de aproximativ şase milioane de lei. Directorul instituţiei spune că banii ajung doar pentru salarii şi întreţinere.

"Am mai făcut acum două săptămîni o solicitare la Inspectoratul de Poliţie. Mi-e ruşine să spun, cred că aşa ne este cultura. Poţi să ieşit la orice oră şi să le spui la tineri că nu se poate să sta pe scări. Atunci ni se spune că e loc public", a afirmat directorul, Teatrul Naţional Vasile Alecsandri, Bălţi, Veaceslav Vlad.

Directorul instituţiei spune că va face un demers către Ministerul Educaţiei, pentru a obţine finanţare pentru lucrări de reparaţie, inclusiv pentru scuar.

"Pentru anul viitor, în baza expertizei tehnice vom vedea ce este necesar, fie că este acoperiş, fie că sînt lucrările de la faţadă sau alte lucrări care trebuie făcute", a comunicat secretarul de stat MECC, Andrei Chistol.

Teatrul Naţional Vasile Alecsandri din Bălţi a fost mutat în clădirea din centrul municipiului, în anul 1991.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Balti , teatru , cultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2178 locuitori

Călugăr este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Frumuşica, Socii Vechi, Socii Noi și Călugăr. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Fălești și la 129 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2178 de oameni. Satul Călugăr a fost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.