Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 ianuarie 2016, 15:35 Muzica clasica views 7347
Două cămine din Bălţi vor fi distribuite pedagogilor
28 ianuarie 2016, 15:35 Muzica clasica views 7347

Două cămine din Bălţi vor fi distribuite pedagogilor

Administraţia municipiului Bălţi a intrat recent în posesia a două cămine părăsite din localitate. Spaţiul locativ urmează să fie distribuit pedagogilor din oraş.

Subiectul cu privire la gestionarea celor două edificii a fost examinat de Consiliul municipal Bălţi la finele anului trecut, cînd două cămine cu cinci etaje au devenit proprietate a autorităţilor locale.

Este vorba de căminul Şcolii profesionale nr. 1 şi de cel al Colegiului de industrie uşoară, care demult nu mai sînt folosite de aceste instituţii, indică esp.md.

Totodată, autorităţile de la Bălţi s-au adresat Ministerului Educaţiei cu solicitarea de a transmite clădirile în subordinea administraţiei locale. Într-o scrisoare semnată de ministrul de resort, Corina Fusu, instituţia şi-a dat acordul cu condiţia că edificiile vor fi atribuite pedagogilor din oraş care nu dispun de spaţiu locativ.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Balti , cămin , profesor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
1980 locuitori

Lunga este un sat şi comună din raionul Floreşti. Lunga este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, satul se află la distanța de 8 km de orașul Florești și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1980 de oameni. Satul Lunga a fost întemeiat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.