Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 decembrie 2015, 10:52 Muzica clasica views 10318
La Bălți a fost inaugurat Pomul de Crăciun
16 decembrie 2015, 10:52 Muzica clasica views 10318

La Bălți a fost inaugurat Pomul de Crăciun

La la Balti s-a dat start sarbatorilor. In aceasta seara primarul Renato Usatii a inaugurat bradul si a aprins luminitele. Evenimentul a continuat cu un concert sustinut de artisti autohtoni.

La inaugurarea bradului artificial, despre care Renato Usatii spunea ca este mai inalt decat cel de la Moscova, s-au adunat sute de oameni. Tot in aceasta seara au fost aprinse luminitele decorative de pe strazi, iar ca evenimentul sa aiba si mai mult fast, s-a dat si un concert, cu Olia Tira, Doinita Gherman, formatia Lume si altii. Anterior, pe pagina sa de Facebook, Renato Usatii a scris ca bradul va fi mai frumos decat cel din Chisinau. El a precizat ca pomul a fost procurat din banii proprii. Anul acesta in tara a fost o adevarata competitie a brazilor. Primul inaugurat a fost cel din Chisinau.

Din cauza protestelor din Piata Marii Adunari Nationale, locuitorii capitalei au ramas fara brad in centru, asa ca Primaria a decis sa decoreze unul dintre brazii care cresc langa Arcul de Triumf. Acum cateva zile, si orasul Orhei a devenit mai luminos. Acolo primarul Ilan Sor a inaugurat Pomul de Craciun.

Surpriza insa vine dintr-un satuc din autonomia gagauza. Acolo in premiera strazile au fost decorate cu mii de luminite, iar in centrul satului a fost instalat un brad impresionant.

Cheltuielele au fost suportate de 2 frati, oameni de afaceri, care s-au nascut in satul Avdarma, insa nu mai locuiesc acolo.

Sursa: protv.md

Cuvinte cheie:

brad , Crăciunul , Balti , Renato Usatii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1547
Populația:
717 locuitori

Hulboaca este un sat din cadrul comunei Ghetlova, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 28 km de oraşul Orhei şi la 76 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 717 oameni. Satul Hulboaca a fost menționat documentar în anul 1547.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.