Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

Glingenenii, reveniţi la baștină după 300 de ani

După mai bine de trei sute de ani de la întemeierea localităţii, Glingenenii din raionul Făleşti au aflat că neamul lor se trage de prin părţile Şoldăneştilor. Acest fapt i-a determinat să vină pe plaiul natal al strămoşilor.

Prima vizită la baştina bunicilor, făleştenii au întreprins-o chiar de hramul satului Glingeni, din raionul Şoldăneşti. Însoţit de un grup de artişti amatori, primarul făleştean a venit cu un buchet de felicitări şi urări de sănătate, facîndu-le şoldăneştenilor bună dispoziţie.

Deşi s-au văzut pentru prima dată, glingenenii din ambele localităţi au stabilit relaţii de prietenie. Unii dintre ei au convenit să se includă la perfectarea a diferitor proiecte de dezvoltare a localităţilor. De altfel, după cum a menţionat primarul făleştean, în anul curent, lor le-a reuşit să atragă în sat investiţii de aproximativ un milion de lei.

Înainte de a porni spre casă, făleştenii au insistat ca următoarea întîlnire să se producă deja în raionul lor. Cu atît mai mult că satul lor e în plină accensiune, actualmente el fiind populat de peste 3 mii de oameni.

Cuvinte cheie:

localitati , descoperire , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1835
Populația:
282 locuitori

Cuporani este un sat din cadrul comunei Tigheci, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Leova și la 91 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 282 de oameni. Satul Cuporani a fost menționat documentar în anul 1835.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.