Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
01 decembrie 2015, 16:21 Istoria muzicii views 12412
Ansamblul de dansuri populare “Strămoşeasca”, la 20 de ani (Foto)
01 decembrie 2015, 16:21 Istoria muzicii views 12412

Ansamblul de dansuri populare “Strămoşeasca”, la 20 de ani (Foto)

La data de 28 noiembrie, curent, la Anenii Noi a avut loc un concert festiv dedicat aniversării a 20 de ani de la fondarea Ansamblului raional de dansuri populare "Strămoşeasca". Evenimentul s-a desfășurat în incinta Palatului raional de Cultură, care a fost inaugurat în această zi, după reparațiile capitale efectuate de administrația locală, anunță serviciul de presă al Ministerului Culturii.

Prezent la eveniment, ministrul în exerciţiu al Culturii Monica Babuc a felicitat locuitorii raionului Anenii Noi cu ocazia redeschiderii Palatului de Cultură, urând ca această sală de concert de talie internaţională să găzduiască nu numai excepționalul Ansamblu de dansuri populare „Strămoşeasca", dar să bucure publicul din Anenii Noi cu prezența oricărui alt colectiv de talie naţională şi internaţională. Oficialul a ţinut să felicite atât Ansamblul „Strămoşeasca" cu ocazia aniversării a 20 ani de la fondare, cât şi conducătorul Andrei Baciu, fondatorul ansamblului, cu aniversarea a 55 de ani, menţionând că "a creat o „Strămoșească", care la a sa aniversare de 20 de ani este cea mai frumoasă, tânără şi talentată nepoată a "Joc"-ului. Ministrul Culturii a apreciat că „numai asemenea oameni vor duce faima culturii şi neamului nostru înainte, pentru că dacă iubim ceea ce facem, aşa cum a făcut-o de-a lungul anilor Andrei Baciu, vom lăsa asemenea urme pe pământ".

Ansamblul de dansuri populare „Strămoșeasca" a fost înființat în anul 1995. Pe parcursul celor 20 de activitate ansamblul a fost şi este un adevărat laborator de creaţie pentru sute de tineri, care au dus faima raionului şi a țarii în cadrul multiplelor festivaluri naţionale şi internaţionale. Ansamblul este laureat a numeroase distincţii şi premii naţionale şi internaţionale în Bulgaria, România, Rusia, Grecia, Italia, Spania, Anglia, Franţa, Polonia, Cehia, Ucraina, Turcia etc.

Palatul Raional de Cultură din Anenii Noi a fost reparat integral din surse locale raionale, cheltuielile de reparaţii fiind de 4 mil. lei. Edificiul corespunde celor mai moderne cerinţe necesare pentru activitatea diversă în domeniul culturii.

 

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

concert , Dansuri , Monica Babuc

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1985
Populația:
476 locuitori

Clișova Nouă este un sat din cadrul comunei Ciocîlteni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 22 km de oraşul Orhei şi la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 476 de oameni. Satul Clișova Nouă a fost întemeiat în anul 1985.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.