Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

La Țarigrad localnicii vor avea apă la robinet


Foto: tv7.md

După ani de aşteptare, locuitorii satului Ţarigrad din raionul Drochia au fost conectaţi la apeduct. Acum, 5 mii de oameni vor avea apă potabilă 24 de ore din 24. Proiectul a costat peste 2 milioane de lei şi a fost implementat cu suportul financiar al locuitorilor, autorităţilor publice raionale, dar şi din bugetul de stat, informează tv7.md.

Sîmbătă, în satul Ţarigrad, raioul Drochia a fost dat în exploatare apeductul şi sonda arteziană din localitate.

Fiind oameni credincioşi, locuitorii satului Ţarigrad au sfinţit apeductul şi arteziana, pentru ca izvorul să nu sece niciodată. Primarul localităţii este mîndru de proiectul realizat, şi spune că a fost mult aşteptat de locuitorii satului.

Cu apă vor fi aprovizionate 2 insituţii preşcolare cu apă potabilă, 3 instituţii de învăţămînt, liceul şi 2 gimanzii din localitate.

Proiectul a costat peste 2 milioane de lei, dintre care contribuția comunității a fost de peste 250 de mii de lei, restul sumei fiind alocată din bugetul de stat. Apeducutul are o lungime de 45 de mii de metri, iar pentru un cub de apă, oamenii vor achita 10 lei.

Cuvinte cheie:

apa , servicii , localitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1852
Populația:
597 locuitori

Alexeuca este un sat din cadrul comunei Cotiujenii Mici, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 30 km de oraşul Sîngerei și la 133 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 597 de oameni. Satul Alexeuca a fost menționat documentar în anul 1852.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.