Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 martie 2018, 12:45 views 13793
Cînd va începe construcția apeductului Chișinău – Strășeni – Călărași
17 martie 2018, 12:45 views 13793

Cînd va începe construcția apeductului Chișinău – Strășeni – Călărași

La sfîrșitul anului, va începe construcția apeductului magistral ChișinăuStrășeniCălărași. Anunțul a fost făcut joi, 15 martie, în cadrul primei ședințe a grupului de lucru, care a avut loc la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Ministerul informează într-un comunicat de presă că la ședință au participat reprezentanți ai autorităților publice locale din Chișinău, Strășeni și Călărași. Aceștia au spus că o provocare în implementarea proiectului ar putea fi faptul că proprietarii pe ale căror terenuri va fi amplasat traseul apeductului magistral nu și-au înregistrat proprietățile.

Ion Lică, șeful Serviciului managementul proiectelor de mediu, a spus că în perioada următoare urmează semnarea amendamentului pentru contractul de elaborare a Studiului de fezabilitate, pentru coordonarea traseului apeductului cu proprietarii terenurilor intersectate de apeductul magistral și obținerea certificatelor de urbanism. Studiul de fezabilitate va fi gata pînă în vară.

Lucrările au loc în cadrul proiectului ,,Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală" (prima etapă), finanțat de Guvernul Federal German prin intermediul Băncii de Dezvoltare KfW. Costul primei etape este de 16,5 milioane de euro. Banii sînt oferiți sub formă de grant, pe un termen de doi ani.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

apeduct , Străşeni , construcție

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
47 locuitori

Octeabriscoe este un sat din cadrul comunei Moșana, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Dondușeni și la 198 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 47 de oameni. Satul Octeabriscoe a fost înființat la începutul secolului XX cu denumirea Dragalina.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.