Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 august 2017, 12:15 Bucate din carne de porc views 7233
10 sate vor fi asigurate cu apă (Foto)
18 august 2017, 12:15 Bucate din carne de porc views 7233

10 sate vor fi asigurate cu apă (Foto)

Recent, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, Proiectul Elveției de Apă și Sanitație în Moldova (ApaSan), Primăria satului Băhrinești și alte șapte primării partenere din regiune au lansat, în incinta Casei de cultură din Băhrinești, proiectul „Apă pentru viață în Regiunea de Nord: raioanele Florești și Soroca", implementat de ADR Nord.

În urma realizării integrale a proiectului, care va dura 36 de luni, va fi asigurat accesul la apă și sanitație în 10 localități rurale din raioanele Florești și Soroca. Este vorba de satele Băhrinești, Cuhureștii de Sus, Cuhureștii de Jos, Tîrgul Vertiujeni, Vertiujeni, Zăluceni, Ţipordei, Nicolaevca, Unchiteşti și Făgădău. În cadrul proiectului vor fi construiți 106,5 km de rețele de distribuție a apei, 13,9 km de aducție, 5 rezervoare și turnuri de apă, 4 stații de captare / pompare. Totodată, vor fi constituite 8 comitete locale de cetățeni și vor fi realizate 16 acțiuni de informare în opt primării.

În prezent, lucrări de construcție-montaj a unui apeduct cu lungimea de 28,2 km se desfășoară pe teritoriul satului Băhrinești, unde vor fi create condiții de conectare la apeduct pentru 450 de gospodării. Lucrările de construcție-montaj în perimetrul satului Băhrinești urmează a fi executate în decurs de șapte luni. Ulterior, prestarea serviciului de alimentare cu apă va fi oferită de S.A. „Servicii Comunale Florești".

консолидации потенциала диаспоры и наведения мостов с гражданами страны, где бы они ни находились.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

apa , Soroca , Floreşti

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
85 locuitori

Zaporojeț este un sat din cadrul comunei Mocra din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Rîbnița și la 104 km de Chișinău. Populaţia satului Zaporojeț alcătuia 85 de oameni în anul 2004. Satul Zaporojeț a fost înființat în anul 1928.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.