Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 iulie 2015, 11:58 Căsătoria views 9765
Localnicii din Bălăbăneşti vor bloca circulaţia unui drum din sat
17 iulie 2015, 11:58 Căsătoria views 9765

Localnicii din Bălăbăneşti vor bloca circulaţia unui drum din sat

Sunt nevoiţi să inspire praf, iar casele lor nu mai rezistă pentru că sunt zguduite de maşinilor de mare tonaj care circulă pe şoseaua din localitate. Este vorba despre oamenii din satul Bălăbăneşti din raionul Criuleni, care ameninţă că vor bloca circulaţia pe acest drum, în cazul în care timp de două săptămâni autorităţile nu vor interveni, relatează Mesager.

Totul a început acum jumătate de an când pe drumul din Bălăbăneşti maşinile de tonaj au început să transporte nisip şi pietriş de la cariera din apropiere. Oamenii spun că tot de atunci liniştea lor este tulburată şi pe timp de noapte de zgomotul insuportabil, iar drumul nu mai rezistă.

Unii dintre localnici explică că problema poate fi rezolvată dacă şoferii maşinilor de mare tonaj ar opta pentru un alt drum de la cariera de nisip. Drumul la poligon dintre Anenii Noi şi Criuleni.

Circulaţia maşinilor de mare tonaj afectează nu doar traseul, dar şi casele din apropierea drumului.

Autorităţile locale s-au adresat la mai multe instanţe. Pe traseu au fost instalate indicatoare de limitare a vitezei şi a greutăţii, însă problema nu am fost soluţionată.

„Ne-am adresat către ministrul Transportului şi la consiliul raional. Avem scrisori documentate cu adresări şi, din păcate, întrebarea nu se rezolvă. Din potrivă, e şi mai rău, iar oamenii sunt revoltaţi", spune Ion Nistreanu, primarul comunei Bălăbăneşti.

Reprezentanţii Ministerului Transporturilor au instalat indicatoare. Ei susţin că o soluţie ar fi suplimentarea punctelor mobile de cântărire.

Solicitat de Moldova 1, antreprenorul spune că maşinile circulă conform regulilor, iar el a achitat toate taxele necesare. „Maşinile sunt încărcate conform legislaţiei în vigoare conform autorizaţiei Dacă cred că e supratonaj, să cheme poliţia şi o sa-i sancţioneze", spune proprietarul companiei.

Agenţia de Transport Auto deţine 11 puncte mobile de cântărire a tonajului, dar acestea sunt amplasate prioritar pe traseele naţionale şi sunt insuficiente. Urmează ca poliţia să asigure respectarea acestor indicatoare.

Sursa: provincial.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1470
Populația:
824 locuitori

Mîrzeşti este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mîrzeşti și Mîrzaci. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Orhei și la 77 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 824 de oameni. Satul Mîrzești a fost menționat documentar în anul 1470.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.