Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 noiembrie 2011, 12:45 Tehnica de contrucție rupestră views 6691
27 noiembrie 2011, 12:45 Tehnica de contrucție rupestră views 6691

Renovarea grădiniţei din localitatea Hagimus – motiv de bucurie pentru localnici

Grădiniţa din localitatea Hagimus, raionul Căuşeni, a fost renovată integral și asigurată cu condiții adecvate pentru cazarea copiilor. Reparația instituției a fost posibilă grație asistenței oferite în cadrul proiectului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare în Republica Moldova. Lucrările de reparaţie a grădiniţei au durat o jumătate de an și au costat 105 mii de euro.

Astfel, a fost renovat interiorul, dar şi exteriorul edificiului, a fost schimbat acoperişul, înlocuit sistemul de încălzire şi cel de canalizare. Totodată, au fost reabilitate reţelele electrice, schimbate uşile şi ferestrele, iar, ulterior, grădiniţa a fost dotată cu tot mobilierul necesar.

“Grădiniţa era prevăzută pentru 100 de locuri, dar, în lipsa unor condiţii adecvate, nu puteam caza mai mult de 40 de copii. Şi asta în timp ce solicitările părinţilor pentru un loc la grădiniţă erau mereu în creştere”, a spus Elena Josan, primarul localităţii.

Dirk Schuebel, Şeful Delegaţiei UE în Moldova, a menţionat că UE planifică să susţină în continuare proiecte similare, în special, în domeniul social, afaceri şi de mediu.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
3707 locuitori

Ciuciulea este un sat şi comună din raionul Glodeni. Ciuciulea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de oraşul Glodeni şi la 171 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3707 oameni. Satul Ciuciulea a fost menționat documentar în anul 1443.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.