Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
14 mai 2016, 15:00 views 6798
Duminică au loc alegeri locale noi în doua localităţi
14 mai 2016, 15:00 views 6798

Duminică au loc alegeri locale noi în doua localităţi

Duminică, 15 mai, vor avea loc alegeri locale noi ale primarilor în comuna Ochiul Roş, raionul Anenii Noi, şi în comuna Sărata-Galbenă, raionul Hânceşti. Pentru desfăşurarea acestui scrutin, în comuna Ochiul Roş a fost constituită o secţie de votare, unde îşi vor exercita dreptul de vot 346 alegători. În comuna Sărata-Galbenă, au fost constituite 5 secţii de votare, iar pe listele electorale de bază sunt înscrişi 4536 de alegători, transmite IPN.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, concurenţi electorali în comuna Ochiul Roş sunt: Alexandr Roşco de la Partidul Politic „Casa Noastră-Moldova", Inga Greiţer de la Partidul Democrat din Moldova, Maria Ostapenco de la Partidul Socialiştilor şi Anatoli Scorţa de la Partidul Comuniştilor.

Concurenţi electorali în comuna Sărata-Galbenă sunt Ion Jechiu de la Partidul Popular din Republica Moldova, Mihail Amerberg de la Partidul Politic „Casa Noastră-Moldova", Mihail Lozovoi de la Partidul Democrat din Moldova, Sergiu Moraru de la Partidul Comuniştilor, şi Valeriu Taras de la Partidul Liberal.

Pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale noi din 15 mai curent din bugetul de stat au fost alocaţi peste 137 de mii de lei. Mandatul primarului comunei Sărată-Galbenă a încetat înainte de termen, în legătură cu incompatibilitatea funcţiei de primar cu cea de deputat în Parlament, iar mandatul primarului comunei Ochiul Roş, în legătură cu demisia sa din motive de sănătate.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

alegeri , primaria , localitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1846
Populația:
3523 locuitori

Elizaveta este un sat şi comună aflat în subordinea administrativă a municipiului Bălţi. Elizaveta este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de municipiul Bălți și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3523 locuitori. Satul Elizaveta a fost menționat documentar în anul 1846.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.