Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 august 2016, 16:13 Costumul popular femeiesc views 6285
Klumea instalează o nouă bancă-gigant
11 august 2016, 16:13 Costumul popular femeiesc views 6285

Klumea instalează o nouă bancă-gigant

„Merele de aur", așa se va numi o nouă bancă Klumea pe care o instalăm vineri, 12 august, ora 19:00, în satul Mereni, Anenii Noi. De data aceasta proiectul e devenit posibil la inițiativa și cu sprijinul a 31 de Mereneni, stabiliți în SUA. Dragi mereneni, vă așteptăm cu drag la un nou punct de întîlnire din satul vostru – au scris pe pagina oficială a cei din Echipa KLumea, în frunte cu Nata Albot și Viorica Nagacevschi.

„Anul acesta ne va reuși să instalăm două bănci, iar aici nu ne oprim cu numărătoarea, poate pînă la final de an mai reușim. Acest lucru se datorează în mare parte moldovenilor noștri stabiliți peste hotare, originari din localitățile unde instalăm băncile, dar și antreprenorilor locali care, prin această contribuție vin cu un suport pentru orașul ori satul în care își desfășoară activitatea.", declară Nata Albot, fondatoare Klumea.

Amintim că acum cîteva săptămîni, o bancă similară a fost instalată la Orhei, la inițiativa unei comunități de tineri, fiind a treia bancă din proiectul „Covorul Dorului". Instalația și-a găsit locul în preajma monumentului lui Vasile Lupu. Banca gigantică a fost pictat cu simbolul "Pomul Vieții". Această bancă este un proiect Klumea, instalată la iniţiativa Consiliului Raional al Tinerilor din Orhei. Mulţumim pentru suport financiar: Consiliul Raional al Tinerilor din Orhei, Centrul de Tineret Orhei, Fondul pentru Tineri Orhei, Lilia Coroleţcaia (executor judecătoresc), Peter-Vlad Ianuşevici (Academia Nicolae Dumitrescu), S.A. „Orhei-Vit", ÎM „Chîteau Vartely" SRL, Beauty Salon „Cinderella".

Precizăm că prima bancă, „Pomul vieții" a fost instalată în toamna 2014, fiind un proiect Klumea, susținut de antreprenori locali și naționali. Designul acestei creații îi aparține lui Mihai Stamati, iar pe bancă sînt redate, de fiecare dată, alte motive tradiționale pentru neamul nostru.

Sursa: ea.md

Cuvinte cheie:

localitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1547
Populația:
2370 locuitori

Băhrineşti este un sat şi comună din raionul Floreşti. Băhrineşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Florești și la 140 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2370 de oameni. Satul Băhrineşti a fost menționat documentar în anul 1547.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.