Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
Obuze nemțești pentru artilerie au fost depistate în Anenii Noi (Foto)

Obuze nemțești pentru artilerie au fost depistate în Anenii Noi (Foto)

Obuze nemțești pentru artilerie, depistate într-o pădure din s. Hîrbovaț, raionul Anenii Noi.

La 28 septembrie, în adresa ofițerilor Direcției Operațiuni Speciale a Inspectoratului Național de Investigații a parvenit o informație operativă precum că în pădurea din s. Hîrbovaț, raionul Anenii Noi, au fost depistate obuze nemțești pentru artilerie.

Ca urmare a investigațiilor efectuate de către ofițerii de investigații, s-a stabilit că persoane necunoscute au încercat să le dezgroape și să le sustragă în mod tainic în scopuri nestabilite. Aceștia, au scos la suprafața solului circa 24 de unități din munițiile care erau îngropate în pămînt. Obuzele sînt de pe timpul celui de-al doilea război mondial și prezintă un pericol sporit de explozie.

La moment nu se cunoaște cantitatea munițiilor, se petrec măsuri procesual penale în conformitate cu legislația în vigoare. Munițiile vor fi ridicate și dezamorsate de către geniştii Armatei Naţionale.

Poliția îndeamnă cetățenii să respecte reguli simple de securitate, în cazul în care au depistat un obiect explozibil să anunţe poliţia sau autorităţile publice locale.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

Anenii Noi , paduri , armata

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1897
Populația:
9325 mii locuitori
Logo

Ocniţa este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Ocniţa. Amplasat  pe malul drept al rîului Nistru, la hotar cu Ucraina, oraşul se află la o distanţă de 230 km de Chișinău. Ocniţa este cel mai nordic punct feroviar din Republica Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 9325 locuitori. Apariţia Ocniţei este legată de construcţia, la sfîrşitul secolului XIX, a căii ferate Bălţi-Cernăuţi. Localitatea Ocniţa, care a stat la originile oraşului de azi, a apărut pe lîngă staţia Ocniţa în anul 1897.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.