Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 martie 2016, 15:37 Balade views 9326
Zeci de pensionari au făcut primii paşi în lumea tehnologiei
10 martie 2016, 15:37 Balade views 9326

Zeci de pensionari au făcut primii paşi în lumea tehnologiei

Niciodată nu este târziu să înveţi. Zeci de pensionari din comuna Chetrosu, raionul Anenii Noi, s-au pus cu burta pe carte, dar mai bine zis, pe tablete, şi au făcut, astăzi, primii paşi în lumea tehnologiei. În cadrul proiectului "Bunica on-line", bătrânii vor studia să creeze un profil pe reţelele de socializare, dar şi documente.

Una dintre primele teme predate novicilor, unii trecuţi şi de cea de-a treia tinereţe, a fost convorbirea prin skype şi expedierea mesajelor în reţeaua locală. Eudochia Timotina are 67 de ani şi spune că a ieşit de la cursuri cu lecţia învăţată. Însă ca fiecare începător, mai greşeşte şi ea.

La cei 74 de ani, şi Ecaterina Cecan a descoperit lumea tehnologiei. Acum că ştie să facă poze, a organizat o şedinţă foto pentru toate "colegele" ei.

Şi daca "fotografia" a fost un cuvânt pe înţelesul tuturor, cu "selfie" au avut ceva bătăi de cap.

Cursul de instruire în domeniul IT a pensionarilor este finanţat de Departamentul de Stat al SUA şi va dura un an. Concomitent, proiectul a fost lansat şi în alte sate din raioanele Soroca, Edineţ, Ungheni, Făleşti, Rezina, dar şi în Găgăuzia.

Bugetul cursurilor se ridică la trei mii de dolari.

Sursa: www.canal2.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1865
Populația:
1322 locuitori

Victorovca este un sat din cadrul comunei Ciobalaccia, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Cantemir și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1322 de oameni. Satul Victorovca a fost menționat documentar în anul 1865.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.