Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 mai 2018, 15:29 views 13444
Două complexuri sportive au fost inaugurate în Găgăuzia
05 mai 2018, 15:29 views 13444

Două complexuri sportive au fost inaugurate în Găgăuzia

Şeful statului, Igor Dodon, a întreprins o vizită de lucru în localitățile Congaz și Copceac din UTA Găgăuzia, unde a participat la ceremonia de inaugurare a două complexuri sportive, care fac parte din programul național de reabilitare a infrastructurii sportive.

Complexurile sportive includ terenuri de fotbal, volei, baschet, fitness, spații de odihnă pentru adulți și de joacă pentru copii.

„Am reiterat importanța dezvoltării sportului în țara noastră și am îndemnat copiii și cetățenii să ducă un mod de viață sănătos. Practicarea sportului oferă multiple beneficii pentru sănătate, dar și oportunitatea de a socializa. Anume din aceste considerente susțin și încurajez organizarea cît mai multor evenimente sportive în Republica Moldova", a declarat Dodon.

În toamna anului trecut, preşedintele ţării a lansat un proiect național de construcție a 300 de complexuri sportive în localitățile din țară, predominant în zonele rurale.

Pe parcursul anului 2018, a planificat inițierea lucrărilor de construcție a circa 100 de terenuri sportive.

Programul se desfășoară sub egida președintelui Republicii Moldova, în cadrul Campaniei Naționale „Iubesc Moldova" și în parteneriat cu Fundația de Binefacere a Primei Doamne „Din Suflet".

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
2476 locuitori

Hiliuţi este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Hiliuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 15 km de orașul Rîșcani și la 194 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2476 de oameni. Satul Hiliuți a fost menționat documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.