Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
15 octombrie 2018, 12:28 views 11127
Drumul central din satul Cioc-Maidan a fost reparat capital
15 octombrie 2018, 12:28 views 11127

Drumul central din satul Cioc-Maidan a fost reparat capital

Peste şase milioane de lei au fost alocate în acest an pentru reparaţia capitală a centrale din satul Cioc-Maidan, municipiul Comrat. Lucrările au fost efectuate cu asistența Uniunii Europene, oferită prin programul „Susținerea agriculturii și dezvoltării rurale în UTA Găgăuzia și raionul Taraclia" (SARD), finanţări de la bugetul autonomiei şi cel local, Programul de investiţii capitale şi Fondul rutier.

Pînă în prezent, a fost schimbat stratul de asfalt, iar pe o parte de stradă au fost construite trotuare şi căi de acces spre casele localnicilor. Proiectul prevede asemenea lucrări şi pe partea opusă a traseului, însă acestea vor fi îndeplinite în anul următor, odată cu transferarea celeilalte tranşe a finanţării, potrivit gagauzinfo.md. În total, va fi reconstruit şi amenajat integral un tronson de 875 de metri ai străzii centrale din Cioc-Maidan.

Conform guvernatorului UTA Gagauz-Yeri, Irina Vlah, autorităţile regionale „vor pleda pentru reducerea volumului de reparaţii ale drumurilor locale „în variantă albă", identificându-se mijloace pentru cît mai multe lucrări capitale".

SARD are un buget total de 6,5 milioane de euro și intenționează să intensifice colaborarea dintre autoritățile centrale și cele locale, precum și dintre organizațiile regionale din UTA Gagauz-Yeri și raionul Taraclia.+

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Găgăuzia , drum , reparatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1605
Populația:
150 locuitori

Chetroasa este un sat din cadrul comunei Hruşova, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Criuleni și la 22 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 150 de oameni. Satul Chetroasa a fost menționat documentar în anul 1605.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.