Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 ianuarie 2021, 15:00 views 3804
Mai mulți copaci din Rezervația „Plaiul Fagului”, tăiați
26 ianuarie 2021, 15:00 views 3804

Mai mulți copaci din Rezervația „Plaiul Fagului”, tăiați

În rezervația „Plaiul Fagului” ar fi fost defrișați mai mulți copaci. Despre aceasta a fost sesizat activiștii de la „Democrația Acasă”, care au și publicat mai multe imagini pe care le-au obținut.

Ulterior, aseară activistul Vasile Costiuc a mers la fața locului, unde ar fi urmat să fie evacuați copacii care au fost tăiați. Acesta a alertat și polițiștii, care au intervenit la fața locului, transmite tv8.md.

„După ce am publicat fotografii cum sînt tăiați copacii în rezervație acum seara m-au telefonat și mi-au spus că sînt încărcate lemnele și evacuate de aici. Mașina e plină cu lemne, l-au încărcat și se duc”, a declarat Vasile Costiuc într-o intervenție live pe Facebook.

Vasile Costiuc a declarat că ar fi fost agresat de un angajat al rezervației și a depus o plîngere la poliție.

„Au vrut să-mi ia telefonul, m-a lovit în spate, dar am reușit să fug”, a relatat Vasile Costiuc polițiștilor.

Rezervația științifică „Plaiul Fagului” este o arie protejată amplasată în raionul Ungheni, în apropiere de satul Rădenii Vechi. S-a constatat că componentă floristică din cadrul teritoriului acestei rezervații este unicală.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

copac , Defrișare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1666
Populația:
990 locuitori

Bocşa este un sat din cadrul comunei Risipeni, raionul Făleşti. Satul Bocşa este situat la 12 km de oraşul Făleşti şi la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 990 de oameni. Satul Bocșa a fost menționat documentar în anul 1666.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.