Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
09 iunie 2016, 11:35 views 7971
O carte de vizită pentru satul Mănoilești
09 iunie 2016, 11:35 views 7971

O carte de vizită pentru satul Mănoilești

Un mini- parc într-un stil rustic va fi amenajat, în scut timp, la intrarea în satul Mănoilești. De acum înainte, și copiii, și adulții vor avea unde să-și petreacă timpul liber.

Parcul va fi amenajat, grație Proiectului "Cetățeni activi, mediu curat, sat amenajat", implementat de Grupul de Inițiativă "Speranța", în parteneriat cu Primăria comunei Mănoilești și finanțat de Fundația Comunitară Ungheni.

Potrivit primarului Valentina Grosu, realizarea acestui proiect va asigura îmbunătățirea calității mediului, ceea ce, inevitabil, va fi un pas înainte în protecția sănătății locuitorilor.

"Locul respectiv va fi o carte de vizită a satului Mănoilești și va schimba, cu siguranță, aspectul localității", a mai spus Valentina Grosu, după care a specificat: "Prioritar este să oferim condiții de odihnă copiilor, pentru care va fi amenajat aici un teren de joacă. Se vor putea odihni în mini-parc și adulții, căci vor fi instalate bănci. Vom repara, vom curăța și vom amenaja două fîntîni, vom planta flori. Totul va fi înconjurat cu un gard de nuiele. Sperăm să creăm condiții bune pentru locuitori".

Implementarea proiectului a început pe 10 mai și urmează să fie finalizat pe 25 iunie. Potrivit primarului, costul estimativ e de 40 mii de lei. Își vor aduce contribuția și agenții economici și sat, și primăria, și localnicii.

Sursa: www.expresul.com

Cuvinte cheie:

parc , Ungheni , odihna

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1706
Populația:
4496 locuitori

Sălcuţa este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Sălcuţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Căușeni și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4496 de oameni. Satul Sălcuţa a fost menționat documentar în anul 1706.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.