Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 septembrie 2011, 14:59 Ornamentul naţional views 6421
29 septembrie 2011, 14:59 Ornamentul naţional views 6421

Centru performant pentru copiii din familiile social-vulnerabile la Corpaci, raionul Edineț

La Corpaci a fost inaugurat un centru de zi pentru copiii din familii social-vulnerabile şi cei aflaţi în grija asistenţilor parentali profesionişti. Evenimentul s-a produs graţie conjugării eforturilor organizaţiei CCF Moldova, Consiliului raional Edineţ, primăriei şi administraţiei gimnaziului Corpaci.

Centrul de zi de la Corpaci va asigura o ambianţă caldă unui număr de 25 de copii. Aceştia vor beneficia de asistenţă psihologică şi o masă caldă zilnică. Asigurarea cu mobilier, computere, materiale didactice, acordarea atenţiei profesioniste a specialistului au menirea de a dezvolta copilul ca personalitate.

Luxul de material ilustrativ-cognitiv-educativ, masa dulce şi grija deosebită a maturilor i-au emoţionat vădit pe micii beneficiari ai centrului.

Centrul de zi de la Corpaci este al cincilea de acest fel din republică. Scopul lui este de a socializa copilul, cultivîndu-i prin joc dragostea de semeni şi carte, făcîndu-l rezistent în faţa vicisitudinilor vremii.

Sursa: canalregional.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
4601 locuitori

Măgdăceşti este un sat şi comună din raionul Criuleni. Măgdăceşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la o distanţă de 38 km de oraşul Criuleni şi 12 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia la nivelul comunei Măgdăceşti constituie 4601 oameni. Satul Măgdăceşti este atestat pentru prima dată într-un document datat cu 9 martie 1529.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.