Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 decembrie 2019, 14:30 views 4175
Tinerii din Tohatin au un consiliu local al său (Foto)
27 decembrie 2019, 14:30 views 4175

Tinerii din Tohatin au un consiliu local al său (Foto)

Ieri, 26 decembrie 2019, a avut loc adunarea generală a tinerilor din comuna Tohatin, în cadrul căreia au fost examinate candidaturile tinerilor din comună pentru a fi desemnate în Consiliul Local de Tineret Tohatin.

Consiliile Locale de Tineret sînt parte a strategiei naționale de tineret, Legii cu privire la tineret, dar și structural sînt parte a Rețelei Naționale a Consiliilor Raionale de Tineret și/sau Consiliilor Municipale de Tineret.

La eveniment au fost prezenți consilieri locali din Tohatin, Primarul comunei Tohatin, care a venit cu un cuvînt de salut, dar și exprimînd disponibilitatea maximă de a susține inițiativele CLT Tohatin.

Au fost prezenți oaspeți din cadrul Consiliului Municipal de Tineret Chișinău, iar domnul Denis Sava, vicepreședinte al acestuia, a salutat crearea CLT Tohatin, exprimînd deplina încredere că acesta va fi cel mai puternic consiliu local de tineret din suburbiile municipiului Chișinău.

În cadrul CLT Tohatin au fost desemnați 12 membri, tineri activi și cu inițiativă din comună, precum: Borodachi Iulia, Railean Vladislav, Fomenco Mihai, Ciorba Marinela, Pinonică Valeria, Șendrea Daniel, Secrieru Ana-Maria, Scorici Daniela, Zgardan Mihaela, Bortă Cătălina, Macovei Octavian, Stașcu Ana.

În cadrul ședinței CLT au fost alese organele de conducere,, după cum urmează: Borodachi Iulia – președinte, Railean Vladislav – vicepreședinte, Stașcu Ana – secretar.

Aceștia au prezentat unele probleme din localitate, dar au venit și cu soluții printre ele. Astfel, următoarele acțiuni care se vor regăsi în planul de acțiuni a CLT Tohatin, țin de domeniul ecologic, cultural, sportiv, educațional, etc. Una din primele acțiuni ce urmează a fi implementate este un training de public speaking.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

consilier , tineret

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
323 locuitori

Suhat este un sat din cadrul comunei Baimaclia, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Cantemir și la 156 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 323 de oameni. Satul Suhat a fost înființat în anul 1955.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.