Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 martie 2013, 15:15 views 11648
27 martie 2013, 15:15 views 11648

Satul Tvardiţa din raionul Taraclia ar putea obţine statutul de oraş

Satul Tvardiţa din raionul Taraclia ar putea obţine statutul de oraş. Un proiect de lege în acest sens a fost avizat astăzi de Guvern, relatează MOLDPRES.

Proiectul a fost înaintat de deputatul Ivan Ionaş. Potrivit acestuia, localitatea Tvardiţa întruneşte toate prevederile legale pentru a i se acorda statutul de oraş.

Oleg Efrim, ministru în exerciţiu al Justiţiei, a declarat la şedinţa Guvernului că modificarea propusă nu afectează sub nici o formă raporturile interbugetare dintre bugetul de stat şi cel al raionului Taraclia. Efrim a specificat că aprobarea acestui proiect rămîne la discreţia Parlamentului.

În prezent, în satul Tvardiţa locuiesc peste şase mii de persoane. Localitatea este aprovizionată cu gaz în totalitate, iar 95% din casele de locuit sînt conectate la apeduct, telefonie fixă şi internet. Pe teritoriul satului îşi desfăşoară activitatea circa 40 de agenţi economici, notează MOLDPRES.

Cuvinte cheie:

oraș , Moldova , localitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772-1773
Populația:
502 locuitori

Lopatna este un sat din cadrul comunei Jora de Mijloc, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Orhei și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 502 oameni. Satul Lopatna a fost menționat documentar în anii 1772-1773.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.