Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 iunie 2015, 11:50 views 8443
Poliţiştii din Soroca au „cules” macul
Foto: liveinternet.ru
26 iunie 2015, 11:50 views 8443

Poliţiştii din Soroca au „cules” macul

Operaţiunea "Mac-2015" desfăşurată de Inspectoratul de Poliţie Soroca dă roade. Astfel la 19 iunie, în urma unor razii efectuate de poliţişti, pe două loturi de pământ din satul Voloave au fost depistate peste două sute de plante de mac.

La Voloave macul a fost depistat pe lotul unui pensionar, acesta fiind plantat printre alte culturi. Cele 156 de plante au fost ridicate şi sigilate pentru a fi supuse expertizei chimice. În aceiaşi zi ofiţerii de investigaţii şi ofiţerii de sector au depistat 56 plante de mac pe terenul unei consătence în vârstă de 20 de ani, şi aici proba urmează să fie supusă expertizelor, scrie odn.info.md.

În urma măsurilor speciale de investigaţie a fost inițiată o procedură contravenţională în baza art.87 Cod Contravenţional (cultivarea ilegală a plantelor care conţin substanţe narcotice sau alte substanţe psihotrope fără scop de înstrăinare, dacă fapta nu constituie infracţiune) şi o cauză penală conform art.217 alin.2 Cod Penal (cultivarea sau prelucrarea ilegală a plantelor care conţin substanţe narcotice sau psihotrope) iar cultivatorii riscă amenzi sau pedeapsă cu închisoare.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

politia , Moldova , flori

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
2362 locuitori

Cioara este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Cioara este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 65 km de orașul Hîncești și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2362 de oameni. Satul Cioara a fost menționat documentar în anul 1443.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.