Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 noiembrie 2017, 12:20 views 6342
Locuitorii din Vulcăneşti vor primi 200 mii de lei
02 noiembrie 2017, 12:20 views 6342

Locuitorii din Vulcăneşti vor primi 200 mii de lei

Locuitorii oraşului Vulcăneşti, care au avut de suferit în urma ploilor abundente din luna septembrie curent, vor primi 200 mii de lei. Aceasta este prima tranşă de ajutor din partea autorităţilor, asupra căreia s-a convenit în cadrul şedinţei executivului autonomiei găgăuze.

„La 28 septembrie am convocat şedinţa Comisiei pentru situaţii excepţionale a UTA Gagauz-Yeri şi am examinat toate actele ce confirmă prejudiciile sinistraţilor din Vulcăneşti. Atunci am depistat nereguli în întocmirea unor documente, care au fost întoarse autorităţilor locale pentru a fi perfectate corect. Însă pînă atunci oamenii se adresează după ajutor şi de aceea am decis să alocăm din fondul de rezervă al Comitetului executiv 200 mii de lei pentru susţinerea persoanelor fizice, după care vor urma şi alte sume", a menţionat prim-viceguvernatorul autonomiei, Vadim Ceban, citat de gagauzinfo.md.

Ploi abundente, însoţite de grindină, au căzut la Vulcăneşti în seara zilei de 22 septembrie, iar ca urmare cîteva rîulețe din localitate au ieşti din matcă şi au inundat gospodăriile mai multor orăşeni.

Potrivit primarului de Vulcăneşti, Victor Petrioglu, în urma ploilor torenţiale a avut de suferit un sector al oraşului, unde au fost inundate case şi grădini, s-au pierdut mai multe animale domestice, iar drumurile au fost înnămolite. În total, au avut de suferit 72 de gospodării, una dintre care nu mai poate fi restabilită.

Localnicii au început să aducă în ordine zona, însă au afirmat că au nevoie de ajutorul autorităţilor regionale şi centrale.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

Vulcănești , ploi , bani

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
36 locuitori

Stîrceni este un sat din cadrul comunei Vărvăreuca, raionul Floreşti. Satul este situat la o distanță de 6 km de orașul Florești și la 137 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 36 de oameni. Prima atestare documentară a satului Stîrceni din ținutul Soroca datează din anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.